Kirja

Charismatic Chaos

- Signs & Wonders
- Speaking in Tongues
- Health and Wealth Gospel
- Charismatic Televangelism
- Does God Still Speak Today?


Kirjailija: John MacArthur
Kieli:
ENGLANTI 
Koko: 115 x 176 mm
Sivuja: 415
Pehmeät kannet
ISBN: 978-0-310-57572-6
Painettu: 1993
Kustantaja: Zondervan

Hinta: 6,00 €

TILAUS

”Jos olet kristitty, jolla ei ole ollut yliluonnollisia karismaattisia kokemuksia saatat tuntea itsesi ulkopuoliseksi. Saatat ihmetellä pitääkö Jumala sinua toisen luokan kristittynä… Vaeltavatko karismaattiset ystäväsi todellakin lähempänä Jumalaa…?”
John MacArthur


Charismatic Chaos

John F. MacArthur, Jr.

Karismaattisessa liikkeessä painotetaan „yliluonnollisia“ ilmiöitä. Miten niihin tulisi suhtautua? Mistä kielilläpuhumisessa, merkeissä ja ihmeissä on kyse? Tämä englanninkielinen kirja pyrkii auttamaan asian ymmärtämisessä. Monet John MacArthurin vastauksista antavat selkeän, Raamatulle perustuvan arvion näistä ilmiöistä.

MacArthur kirjoittaa:
“Raamatun valossa tehty arvio opillisista eroavaisuuksista ei ole tahditonta. Meillä on velvollisuus tutkia sitä mitä Jeesuksen nimessä julistetaan sekä paljastaa ja tuomita väärä opetus ja epäraamatullinen toiminta.
Todellinen rakkaus on erottamattomasti sidottu totuuteen. Itse asiassa rakkaus irrotettuna totuudesta on vain tekopyhää tunteellisuutta. Tällainen tunteellisuus rehottaa tämän päivän evankelisuudessa.

On surullista, että jotkut pitävät karismaattisen liikkeen arvosteluani loukkaavana. Raamattu on mittari, jolla meidän tulee arvioida kaikki opetus. Ainoa tavoitteeni on kääntää Jumalan Sanan valo liikkeeseen, joka on myrskyn lailla tunkeutunut seurakuntiin. Karismaattinen liike on levinnyt episkopaalien, metodistien, presbyteerien, baptistien ja luterilaisten seurakuntiin. Vähitellen se on saanut otetta myös katolisen kirkon ja liberaaliteologien parissa ja jopa pseudo-kristillisissä ääriliikkeissä.
Siksi on vaikea määritellä karismaattista liikettä jollakin opilla tai opetuksella, joita kaikki liikkeessä mukana olevat kannattavat. Karismaatikkoja yhdistää ennen muuta kokemus, jonka he uskovat olevan Pyhän Hengen kaste. Useimmat karismaatikot määrittelevät Henkikasteen pelastuksen jälkeisenä toisena siunauksen kokemuksena, joka lisää jotain oleellista siihen mitä kristitty saa pelastuksessa. He uskovat että tavallisesti henkikasteen todisteena seuraa kielillä puhuminen tai jokin muu karismaattinen lahja.

Kokemus ei kuitenkaan ole Raamatun totuuden mittari; päinvastoin Raamatun totuus on kokemuksen lopullinen tuomari. Juuri tätä tämä kirja käsittelee. Karismaatikkojen ja heidän kriitikkojensa on tärkeää perehtyä asioiden raamatullisiin perusteisiin.

Rukoukseni on että Jumala käyttäisi kirjaani muistuttamaan kuinka tärkeä on tutkia kaikki huolellisesti Kirjoitusten valossa ja antaa Jumalan Sanan koetella kokemuksemme eikä päinvastoin, ja pitää tiukasti kiinni siitä mikä on hyvää.”

Berealaiset olivat esimerkki sen tutkimisesta mita Jeesuksen nimessä julistetaan "...he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin." (Apostolien Teot 17:11)

John F. MacArhur, Jr. is pastor-teacher of Grace Community Church in Sun Valley, California. He serves as president of The Master´s College and Seminary.

 • CONTENTS:
  1. Is Experience a Valid Test of Truth?
  2. Does God Still Give Revelation?
  3. Prophets, Fanatics, or Heretics?
  4. How Should We Interpret the Bible?
  5. Does God Do Miracles Today?
  6. What is behind the “Third Wave” and Where Is It Going?

 • 7. How Do Spiritual Gifts Operate?
  8. What Was Happening in the Early Church?
  9. Does God Still Heal?
  10. Is the Gift of Tongues for Today?
  11. What Is True Spirituality?
  12. Does God Promise Health and Wealth?